Nutricionisti i njohur Altin Joka përmes një mesazhi në rrjetet sociale këshillon konsumatorët të lajnë frutat e thata para përdorimit. Konsumi I tyre pa larë sjell pasoja të rënda për shëndetin
POSTIMI
OSE LAJINI MIRE ME UJE…PARA SE TI KONSUMONI
Perfitoj nga rasti i nje klienteje qe konsumonte arra,bajame e lajthi te hapura pa levozhge
Tek frutat e thata eshte gjetur acid fitik, dioksidi i squfurit dhe metabisulfiti i natriumit ,qe përdoren në frutat e thata për të parandaluar zbardhjen,zverdhjen ,prishjen dhe mykun.
Ndaj shpesh ne shumice rastet frutat arrore te hapura ne treg jetojme me teper se ato me guacke…muaj te transportohen e importohen nga jashte muaj te tere ne mangazina dhe asnje patologjen dhe bakter ,nuk e sulmon ta prishe??
Dioksidi squfurit dhe metabisulfiti natriumit bejne kerdine ne organizem dhe sado ne sasi te vogel sjellin alergji ,astma,demtim te melcise,tumore zorre,semundje zemre,depresion,ankth,demtim imuniteti ..
Mos e vrisni shendetin me duart tuaja ,hiqni dore nga arroret dhe frutat e thata pa guacke ,e qe jane te hapura..
Madje ne SHBA eshte me ligj sperkatja e tyre qe mos marrin baktere nga njerzit qe i prekin dhe nga ambjenti..
Mund te pertoni ti thyeni vete , e per komoditet i bleni te gateshme,por merrni parasysh demin nga pertesa juaj..
Te pakten lajini mire me uje para se ti hani..
Por e sigurte qe keto kimikate jane nje vdekje e ngadalte per cdo trup