Zbulohet lista e produkteve për eksport që do favorizohen për sbuvencione

0

Në konferencën  Kombëtare të Bujqësisë, e cila u  zhvillua të hënën vec politikave kombëtare për këtë sektor të rëndësishëm dhe skemave të granteve për fermerët zbuloi dhe listën e mallrave më të rëndësishme për eskport. Kultivuesit, përpunuesit dhe eksportuesit e tyre do të kenë favorizimin më të madh për t’u mbështetur me grante nga qeveria dhe programe të tjera mbështetëse.Lista është ndarë në katër kategori. Kujtojmë këtu premtimin e kryeministrit Rama që në këtë konferencë tha shprehimisht se qeveria do të ofrojë mbështetje financiare për të gjitha produktet bujqësore që kanë eksporte të larta.

 

LISTA E PRODUKTEVE

Frutat, arra, pjeprat dhe shalqinjtë

Bimët medicinale dhe aromatike

Produktet e peshkut

Domate

Kastravecët

Gështenjat

Agrumet, mandarina

Bimët aromatike

Peshqit dhe nënproduktet e peshkut

Mollët

Luleshtrydhet

Mjedra

Mallrat potenciale të eksportit që duhet të testohen

Gështenja e kultivuar

Boronica

Shega

Kivi që kultivohet në zonën e Malësisë së Madhe

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here