Zbulohen arsyet pse Ekosistemi i Gështenjës nuk u shpall “Zonë e Mbrojtur”

0

Agjencia Kombëtare Zonave të mbrojtura ka reaguar pas shqetësimit të shoqatës “”Gështenja e Tropojës” për ta shpallur ekosistemin e geshtenjes si zonë të mbrojtur. AKZM sqaron për bionews se ideja ka lindur dy vite më parë. Madje që atëherë u ngrit dhe një grup pune, pjesë e së cilës ishte dhe AKZM. U bënë disa takime dhe çështja mbeti “peng”i problemeve pronësore.

Ka qënë bashkia e Tropojës e cila tha se nuk mund të merret asnjë iniciativë pa zgjidhur çështjet e pronësisë. Ideja e shpalljes së këtij masivi zonë e mbrojtur u mbështet fort nga zyra gjermane GIZ në Shqipëri  përmes projektit Cabra e cila pas kërkeses së AKZM u shpreh e gatshme të hartonte studimin për të plotësuar dosjen për t’u shpallur “Zonë e Mbrojtur”.

Por duke qënë se bashkia stopoi cështjen dhe zyra GIZ nuk miratoi fondin që duhet për studim..

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here