Studimi, si po “përmbytet” Europa me mjaltë të rremë

0

Importi i lirë i mjaltit të falsifikuar po rrezikon bletërimin në mbarë botën. Në çdo dhjetë mostra të testuara nga Qendra Europiane e Kërkimit të Përbashkët sheqernat e huaja u gjetën 1.4 herë më të larta. Hulumtimi u krye në përgjigje të një raporti nga Parlamenti Europian mbi ushqimet e falsifikuara ku mjalti renditet i gjashti prej tyre. Hulumtuesit testuan në total 2264 mostra mjalti nga gjithë vendet anëtarë te BE, mostra të cilat u mblodhën nga të gjitha fazat zinxhire të prodhimit.Rreth 20% e mjaltit që cilësohej i pastër dhe lejohej për konsum në vendet e BE u gjet i dyshimtë me përmbajtje të shtuar sheqeri.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here