Specialistët e mjedisit ngrenë foletë e pelikanit kaçurrel/VIDEO

0

 

Specialistët e mjedisit të cilët kujdesen për florën dhe faunën në zonat e mbrojtura të vendit nuk kanë kursyer ndihmën këtë herë për pelikanin kaçurrel, shpendi tipik që popullon Luginen Divjakë-Karavasta. Tashmë që po ofrohet sezoni i riprodhimit të pelikanëve specialistët  nisën punën për përgatitjen e foleve. Një shqetësim i vazhdueshëm për kolonitë e tyre dhe që shkakton  dëme të konsiderueshme, ka qënë rritja e nivelit të ujit gjatë baticave.Gjate ketij fenomeni ,uji mbulonte folete , duke shkaktuar ngordhje të embrioneve në vezë ose edhe të zogjve të vegjël.

”Per kete ne prej tre vjetesh fusim material drusor per te ngritur nivelin e foleve.Pas largimit tone nga ishull vjen edhe surpriza.Rreth 40 pelikane zaptuan folete qe ne pregatitem.Shenjat jane te mira edhe per kete vit.”thuhet në faqen zyrtare të AKZM në FB.-

VIDEO E POSTUAR NGA FATJON PLAKU

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here