Së shpejti do pijmë kokteilin virtual-VIDEO

0

Një pajisje interaktive pijesh e quajtur Vocktail do t’u mundësojë  përdoruesve të personalizojnë një “koktej virtual”, që sipas studiuesve ka erë, shije dhe duket si e vërtetë

Vokaliteti stimulon  shijet, erërat dhe ngjyrat e ndryshme për të krijuar shije të reja virtuale ose për të shtuar aroma ekzistuese në mënyrë që të arrihet shpikje ideale, pa përzierje fizike të pijeve dhe përbërësve.

Vocktail përbëhet nga një gotë koktejli e shkrirë  në një bazë të printuar 3D, e cila mban modulin elektronik të kontrollit dhe tre pompa mikro ajrore të lidhur me tre fishekë me aromë. Pajisja shoqërohet me një aplikacion mobil që u mundëson përdoruesve të krijojnë shije virtuale të personalizuara me erëra dhe ngjyrave nëpërmjet Bluetooth.

Dy elektroda argjendi në buzën e qelqit sigurojnë rryma elektrike të kontrolluara të madhësive të ndryshme dhe frekuencave të cilat sapo të preken nga gjuha stimulojnë ndjesitë e kripura ose acaruese gjatë pirjes, të cilat ndikojnë në shijen e pijeve.

These virtual cocktails could change the way you drink

All of the taste, none of the guilt. Read more: http://wef.ch/2kbTvKD

Posted by World Economic Forum on Friday, December 8, 2017

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here