Rusia embargo frutave nga Serbia, ishin të krimbura

0

Rregullatori rus i shëndetit të bimëve dhe kafshëve paralajmëroi kufizime të importit të frutave nga Serbia për shkak të dëmtimit të disa produkteve. Në 12 ngarkesa me nektarina, kumbulla, pjeshkë u konstatuan se ishin infektuar me molën orjentale dhe nëse ky problem vijon importet mund të pezullohen totalisht. Eksporti i përgjithshëm i frutave dhe perimeve nga Serbia u rrit me 5.8% në vit, ose  503.1 milionë dollarë gjatë shtatë muajve të parë të vitit 2017.

Mola orjentale është sëmundje që prek zakonisht pjeshkën. Në formën e larvës, mola arrin të depërtojë në frut në thellësi rreth 13 mm.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here