Lulen e alo verës nuk duhet ta ndani kurrë nga kuzhina

0

A keni menduar ndonjëherë sa e rrezikshme është kuzhina juaj? Ndonjëherë mund të digjeni në furrë,të priteni me thikë. Dhe cdokush turret drejt internetit në kërim për të lehtësuar simptomat e djegies apo gjakderdhjes.

Fatmirësisht ka një zgjidhje, e lirë dhe funksionale-një bimë aloe vera në një vazo.

Aloe vera është një ilaç natyral për djegiet e vogla dhe plagët. Sipas një studimi të botuar nga Universiteti i Miçiganit, ajo është plot me komponime aktive që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjeve dhe inflamacionit dhe ndihmës për riparimin e lëkurës së djegur.Lëngu i Aloe Vera tepër hidratues ndikon menjëherë.

Një studim tregoi se mesatarisht djegiet e vogla u shëruan deri në nëntë ditë më shpejt kur pacientët aplikonin xhelin e bimës aloe vera nëplagët e tyre.Për të marrë xhelin e bimë dhe ta vëmë më vendin e lënduar e shtrydhim bimën butësisht mbi plagë..

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here