Italia zgjidh dilemën, test me lazer për të zbuluar ushqimet falso/VIDEO

0

(Marrë nga VOA)

Mashtrimi me ushqimet, falsifikimi i tyre, i kushton industrisë së ushqimit dhe pijeve rreth 30 miliardë dollarë çdo vit. Mashtrimi me ushqimet është zëvendësimi i qëllimshëm ose keqinterpretimi i produkteve ushqimore për përfitime ekonomike. Në disa raste, si përzjerja e vajit të ullirit me lëngje të ndryshme është me pak rrezik por në raste të tjera, si zëvendësimi i orizit me niseshte ose me lëndë plastike, rreziku është shumë i madh. Siç na njeh edhe materiali në vazhdim, një test me lazer i krijuar në Itali mund të zbulojë me saktësi të lartë ushqimet e fallsifikuara.

Zbulimi i ushqimeve të falsifikuara

Mashtrimi me ushqimet, falsifikimi i tyre, i kushton industrisë së ushqimit dhe pijeve rreth 30 miliardë dollarë çdo vit. Mashtrimi me ushqimet është zëvendësimi i qëllimshëm ose keqinterpretimi i produkteve ushqimore për përfitime ekonomike. Në disa raste, si përzjerja e vajit të ullirit me lëngje të ndryshme është me pak rrezik por në raste të tjera, si zëvendësimi i orizit me niseshte ose me lëndë plastike, rreziku është shumë i madh. Siç na njeh edhe materiali në vazhdim, një test me lazer i krijuar në Itali mund të zbulojë me saktësi të lartë ushqimet e fallsifikuara.

Posted by VOA – Zëri i Amerikës on Wednesday, December 13, 2017

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here