Fshati në Zvicër që jep 60 mijë euro nëse shkon të jetosh aty

0

Qyteti i Albine në Kantonin Zviceran të Valais është një nga shumë qytetet malore zvicerane të kërcënuara me zhdukje, ndërsa një numër në rritje i banorëve po largohen nga fshatrat në qytet.

Aktualisht vetëm 240 njerëz kanë mbetur në Albinën, mes tyre shtatë fëmijë që duhet të shkojnë me autobus në qytetet e afërta për të ndjekur shkollën.

Komuna e Albinen adresoi shqetësimet e qytetarëve dhe erdhi me një plan për subvencione aktive të strehimit që përfshijnë kontribute fikse financiare për individë, çifte dhe familje që shkojnë në Albinen.

Nëse këshilli bashkiak e pranon planin, çdo i rritur mbi moshën 45 vjeç do të marrë 25,000 franga zvicerane me qytetin gjithashtu duke paguar 10,000 franga zvicerane për secilin fëmijë. Do të thotë që një çift me dy fëmijë do të merrte 70000 franga zvicerane nëse vendosin të hyjnë në qytet.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here