Dreka e Ramës te “Mrrizi i Zanave”ja çfarë u bisedua me përfaqësues të agroturizmit/VIDEO

0

 

Ajo që mbeti në hije ishte dreka e Ramës me përfaqësues të agroturizmit te Mrrizi izanave, dhe që publikun iu shpërnda përmes ERTV

Vetë Rama do komentonte në FB   “Tek Mrizi i Zanave, një strukturë ekselente e agroturizmit, me sipërmarrës të fushës pas vendimit të djeshëm të Qeverisë që përcakton kriteret e klasifikimit të strukturave agroturistike; vendimi do të pasohet nga një program mbështetje financiare e fiskale për zhvillimin e agroturizmit. Ministria e Bujqësisë e Zhvillimit Rural dhe Ministria e Turizmit e Mjedisit po hartojnë një ofertë të re në mozaikun turistik shqiptar, TURIZMI NË FSHAT – një potencial i jashtëzakonshëm dhe i pashfrytëzuar, për rritjen e ekonomisë, punësimit, mirëqenies.

Por cilët ishin të ftuarit të Mrrizi i Zanave, Rexhep Uka  pronar i firmës “Uka”, Diella pronarja e lokalit të njohur në Vain.Mes pjatave me ushqime karakteristike, verërvë të njohura shqiptare, prodhimeve tipike të zonës kryeministri ndau me këtë pjesë të biznesit  piketat se si do zhvillohet agroturizmi.

Rexhep Uka duke e kategorizuar biznesin shqiptar ende të pafuqishëm ose në moshën 0.5 vjeç  sic tha ai i kërkoi qeverisë mbështetje dhe lehtësira fiskaë .”Nëse nuk e ndihmojmë biznesin kemi bërë një dëm të madh’tha Uka.Rëndësi të vecantë sipas Ukës merr dhe kualifikimi i fermerit.”Fermerët tanë nuk e njohin me zanatin”tha Uka.

ERTV Live😊: Fishtë, Lezhë – Tek Mrizi i Zanave, një strukturë ekselente e agroturizmit, me sipërmarrës të fushës pas vendimit të djeshëm të Qeverisë që përcakton kriteret e klasifikimit të strukturave agroturistike; vendimi do të pasohet nga një program mbështetje financiare e fiskale për zhvillimin e agroturizmit. Ministria e Bujqësisë e Zhvillimit Rural dhe Ministria e Turizmit e Mjedisit po hartojnë një ofertë të re në mozaikun turistik shqiptar, TURIZMI NË FSHAT – një potencial i jashtëzakonshëm dhe i pashfrytëzuar, për rritjen e ekonomisë, punësimit, mirëqenies.

Posted by Edi Rama on Saturday, January 13, 2018

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here