Divjakë, gjendet e ngordhur lundërza e rrallë……

0

– Lunderza(lutra lutra) eshte nje gjitar i dimensioneve mesatare, qe rritet zakonisht prane lumenjve dhe liqeneve.
Kjo specie e rrezikuar per zhdukje eshte prezente edhe ne Parkun Kombetar “Divjake-Karavasta”. Ushqehet zakonisht me peshk dhe mungesa e ushqimit i shtyn ato deri ne breg te detit.
Jane ekzigjent ndaj pastertise se ujrave. Perdorimi pa kriter i kimikateve ne bujqesi,ndotja e ujrave dhe ngecja ne rrjetat e peshkatareve kane ndikuar ndjeshem ne renien e numrit te tyre. Ky ekzemplar femer, per fat te keq, ka rene ne rrjetat e peshkimit dhe ka ngordhur per mungesen e oksigjenit.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here