Dita Botërore e Maleve, ja ku gjendej Presidenti Meta

0

11 Dhjetori njihet si Dita Boërore e Maleve, ku tema kryesore e këtij vitit është  “Mali nën presion”. Dita ndërkombëtare e Maleve ofron një mundësi për të nxjerrë në pah pasuritë  natyrore dhe kulturore dhe të promovojë një grup të gjerë të identiteteve maloreDita Ndërkombëtare e Maleve është festuar e tillë çdo 11 dhjetor të vitit 1992. Këtë vit kjo ditë ofron  një rast për të nënvizuar se klima,uria dhe migrimi po ndikojnë dhe te malet.

Dita Ndërkombëtare e Maleve ka nxitur edhe reagimin e presidentit shqiptar Ilir Meta. Në një status në FB Meta shkruan “Miq të dashur, Shqipëria jonë është e mbushur me male nga më të bukurit në botë. Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Maleve, të ndërgjegjësohemi për të mbrojtur e promovuar Alpet dhe malet tona, natyrën e mahnitshme, pyjet, lumenjtë e liqenet, për të ardhmen e shëndetshme të fëmijëve dhe të gjithë qytetarëve.”shkruan Meta.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here